Jelgavas jaunajiem badmintonistiem Rīgā medaļu birums

IMG_3210Visi pieci Jelgavas jaunieši, kas 3.aprīlī piedalījās Rīgas atklātajās jaunatnes meistarsacīkstēs badmintonā, mājās pārradās ar vismaz vienu medaļu kaklā, turklāt Pauls Eliass Rozenvalds izcīnīja trīs medaļas, bet Daniēls Čulka divas.

>>> Skatīt Rīgas atklāto  jaunatnes meistarsacīkšu badmintonā rezultātus

Zēnu dubultspēļu turnīrā U15 vecuma grupā Jelgavas pāris Daniēls Čulka un Mariss Sustrups izcīnīja pirmo vietu, finālā trijos grūtos setos uzvarot spēcīgo Rīgas jauniešu pāri Oskaru Saulīti un Robertu Miščenko.

Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 7.klases skolnieks Daniēls Čulka Rīgas turnīrā izcīnīja arī 3.vietu vienspēļu turnīrā, šoreiz pusfinālā zaudējot liepājniekam Gustavam Dāvidam Brečam, bet vēlāk spēlē par 3.vietu uzveicot Mārtiņu Vārnu no Talsiem. Daniēls Čulka ir Latvijas badmintona federācijas U15 reitinga līderis.

Jelgavas 4.vidusskolas 6.b klases skolnieks Mariss Sustrups bez zelta medaļas U15 dubultspēlēs izcīnīja arī 1.vietu U15 B grupas turnīrā. Par uzvaru B grupā gan netika piešķirtas medaļas, tikai diplomi.

IMG_3193B grupā, bet citā vecumā grupā – U13, arī uzvarēja jelgavnieks – Jelgavas 3.sākumskolas 5.klases skolnieks Ralfs Rubenis. Taču arī Ralfs Rubenis saņēma medaļu, un šoreiz par izcīnīto 2.vietu U13 zēnu dubultspēļu turnīrā kopā ar Paulu Eliasu Rozenvaldu.

Jelgavas 4.vidusskolas 5.b klases skolnieks Pauls Eliass Rozenvalds Rīgas turnīra izcīnīja trīs medaļas – 2 sudraba un 1 bronzas medaļu, turnīra laikā nospēlējot 9 spēlēs. Pauls Eliass Rozenvalds izcīnīja ne tikai 2.vietu U13 zēnu dubultspēlēs, bet arī 2.vietu U13 zēnu vienspēlēs, šoreiz piekāpjoties Patrikam Kandim no Talsiem. Pauls Eliass Rozenvalds ir Latvijas badmintona federācijas U13 reitinga līderis.

IMG_3218Jelgavas 4.vidusskolas 4.b klases skolniecei Lenijai Slivjukai šis nebija pirmais badmitnona turnīrs, bet Rīgas turnīrā tika izcīnīta pirmā medaļa – šoreiz bronza jauktajās dubultspēlēs kopā ar Paulu Eliasu Rozenvaldu, turklāt nevis savā U13 vecuma grupā, bet gan U15 vecuma grupā.

IMG_3219Šis bija pēdējais jauniešu turnīrs pirms Latvijas čempionāta badmintonā jauniešiem, kas 2016.gada 23.-24.aprīlī notiks Valkā. Jelgavas jaunie badmintonisti cer uz medaļām arī Latvijas čempionātā. Pagaidām Latvijas čempionāta medaļas, tai skaitā divas zelta un viena sudraba, ir tikai Paulam Eliasam Rozenvaldam.

Komentēt