Eiropas sporta nedēļā badmintona laukumi arī Uzvaras parkā

Eiropas sporta nedēļas ietvaros, no 19. līdz 30.septembrim, Jelgavā, Uzvaras parkā tiks iekārtoti pludmales volejbola laukumi, aicinot jelgavniekus uz bezmaksas badmintona treniņiem, katru dienu, no plkst. 17:30 līdz 19:00.

19.septembrī plkst. 17:30 notiks laukuma oficiālā atklāšana, piedaloties arī Jelgavas pašvaldības pārstāvjiem, publiskām personām, citu sporta veidu pārstāvjiem, uzņēmējiem un organizāciju vadītājiem, žurnālistiem, kā arī badmintona spēlētājiem. Sākumā notiks paraugdemonstrējumi, bet pēc tam ikvienam būs iespēja iemēģināt.

Badmintonu Uzvaras parkā individuāli varēs spēlēt arī agrāk nekā 17:30, taču no 17:30 līdz 19:00 uz vietas būs arī kāds no pieredzējušiem spēlētājiem, kas varēs detalizētāk pastāstīt par pludmales badmintona noteiktumiem, aizdot badmintona raketes un pludmales badmintona volānus, kā arī vairāk pastāstīt par badmintona tehniku, parādīt un pamācīt.

Šis vienlaicīgi būs arī kā pilotprojekts. Ja Eiropas sporta nedēļas ietvaros būs jūtama jelgavnieku interese par badmintona spēlēšanu Uzvaras parkā, tad šeit tiks iekārtots pastāvīgs un iekopts badmintona laukums līdz ar nākamajā vasaras sezonas atklāšanu.

Ir apzinātas arī citas vietas Jelgavā, kur iekārtot publiskus pludmales badmintona laukumus, tai skaitā skvērā pie Sabiedriskā centrā, arī pagalmā RAF mikrorajonā pie topošā jauniešu centra. 

Iespējams, ir arī citas publiskas vietas dabīgā aizvējā, kas piemērotas pludmales badmintona laukuma izveidošanai. Segums var būt gan zālē, gan arī smiltis, varbūt arī gluds asfalts. Pludmales badmintona laukuma garums ir 16m, tāpat kā pludmales volejbola, taču platums dubultspēlēm ir 6m, bet vienspēlēm 5m.

Saskaņā ar Pasaules badmintona federācijas apstiprinātajiem pludmales badmintona noteikumiem, šo spēli var spēlēt gan viens pret vienu, gan pāris pret pāri, gan trīs pret trīs, kā arī stafetes formātā līdz 100 punktiem, kad ik pēc 20 punktiem viens otru nomaina spēlētāji vai pāri, atkarībā no formāta.

Starptautiskā apritē pludmales badmintons pazīstam ar nosaukumu AirBadminton, kas 2020.gadā tika prezentēts kā vērienīgs jauns Pasaules badmintona federācijas attīstības projekts, lai radītu iespējas visu vecumu un spēju cilvēkiem spēlēt badmintonu zālienos un smilšu laukumos parkos, dārzos, ielās, rotaļlaukumos, pagalmos un pludmalēs visā pasaulē. 

Informācija par AirBadminton ir iztulkota arī latviešu valodā un publicēta Latvijas Badmintona federācijas interneta labā Badminton.lv.

Komentēt