LBTU Sporta centrā bezmaksas badmintona treniņi ukraiņiem un jelgavniekiem

Sākot ar oktobri, bezmaksas badmintona treniņi Ukrainas civiliedzīvotājiem kopā ar jelgavniekiem notiks LBTU Sporta centrā, piektdienās no 20:00 līdz 21:30 un svētdienās no 10:30 līdz 12:00. Treniņi ir bezmaksas, tai skaitā treniņš, 16 badmintona raketes un volāni, kā arī dušas un ģērbtuves.

Iepriekš septembrī svētdienās badmintona treniņš notika Ozolniekos, taču kopš oktobra, kad LBTU Sporta centrs atsāka strādāt arī svētdienās, abi badmintona treniņi notiks vienuviet. “Tas būs ērtāk Jelgavā dzīvojošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas dzīvo kopmītnēs un īrētajos dzīvokļos pilsētas centrā. Viņi tagad uz badmintona treniņiem varēs atnākt ar kājām, turklāt abi treniņi būs vienuviet, jau pierastā vidē,” stāsta badmintona treniņu rīkotājs Kristians Rozenvalds.

Tāpat LBTU Sporta centrā notiks arī piektdienas treniņi, turklāt, no oktobra šie piektdienas treniņi sāksies par pusstundu agrāk, no 20:00 līdz 21:30, nevis no 20:30 līdz 22:00, kas bija jau pārāk vēlu bērniem un vecākiem cilvēkiem.

Uz badmintona treniņiem kopā ar Ukrainas civiliedzīvotājiem ir aicināti gan pieredzējuši spēlētāji, kas vēlas uzspēlēt savā starpā un parādīt savu meistarību, gan arī iesācēji, tai bērni un jauniešiem, arī vecāki un vecvecāki, arī ģimenes, kas vēlas spēlēt kopā.

Spēcīgākajiem Ukrainas jauniešiem tiek nodrošināta iespēja piedalīties Latvijas reitinga badmintona turnīros. Harkivas puiši Artems Laktionovs un Artems Jepiks 24.septembrī piedalījās Yonex Latvijas apvienotās badmintona līgas 2.posma sacensībās Siguldā un 30.septembrī Talsu novada kausa 4.posma sacensībās. Vēl līdz gada beigām paredzēts, ka Ukrainas jaunieši piedalīsies badmintona sacensībās Olainē, Baložos, Ozolniekos, Rīgā, Liepājā un Jelgavā.

Badmintona treniņus Ukrainas civiliedzīvotājiem kopā ar jelgavniekiem finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem un projektu īsteno Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Sabiedriskais centrs”, sadarbībā ar Jelgavas badmintona klubu “Badminton 100”.

Komentēt