Badmintona treniņš svētdienās Ozolniekos

Sākot ar 2023.gada oktobri, svētdienās no 13:00 līdz 15:00 Ozolnieku sporta namā notiek bezmaksas badmintona treniņi, kuros aicināti piedalīties gan vietējie badmintona lietpratēji, gan arī iesācēji, tai skaitā bērni, ģimenes un seniori. Badmintona treniņus svētdienās vadīs Ozolniekos dzīvojošais badmintona spēlētājs Ainārs Zanders.

Ainārs Zanders precizē, ka uz svētdienas badmintona treniņiem ir aicināti gan vietējie meistari, kam šī būtu iespēja trenēties tuvāk mājām, gan arī bērni, ģimenes un iesācēji. 

Ozolnieku sporta centrā ir 4 badmintona laukumi, kā arī spēlētājiem būs bezmaksas iespēja izmantot uz vietas pieejamās badmintona raketes un neilona volānus. No spēlētājiem tiek prasīts tik vien, kā ierasties laicīgi, līdzi ņemot zāli nebojājošus sporta maiņas apavus, kā arī ērtu sporta apģērbu. 

Ozolniekos arī plānots organizēt badmintona turnīrus iesācējiem, kā arī plānots, ka labākajiem un ieinteresētākajiem spēlētājiem tiks organizēta dalība badmintona turnīros cituviet Latvijā.

Latvijas badmintona reitingā šobrīd ir 23 spēlētāji, kas pārstāv Ozolniekos, tai skaitā Olafs Krūzmētra, Una Tiliba, Dairis Leikums, Māris Avotiņš, Māris Grīnfelds, Dainis Liepiņš, Adrians Balodis, Artis Staļģis, Aldis Valbaks, Laine Dreismane, Evija Albina – Alba, Elza Juste, Artjoms Rekuņenko, Alise Vācere un Linards Vācers, Ainārs Zanders un Vita Zandere, Dāvids Zanders, , kā arī Ozolniekos dzīvojošie ķīnieši Yan Zheng, Yuxiang Zheng, Wenjing Wang, Bin Lin, Xin Zeng.

Badmintonam Ozolniekos ir senas tradīcijas. Jau padomju gados te darbojas badmintona sekcija, kurā vairākas reizes nedēļā notika badmintona treniņi spēlētājiem, kas arvien ir aktīvi un piedalās Latvijas badmintona reitinga sacensībās, tai skaitā Ainārs Zanders, Olafs Krūzmētra, Una Tiliba un Uģis Gross. Ozolniekos treniņus ir vadīja sākotnēji treneris Žanis Polis, pēcāk pārņēma Gunārs Meinhards. Ozolniekos trenējās arī Jānis Ozoliņš, kas kļuva par Latvijas čempionu badmintonā 1981., 1982., 1983. un 1986.gadā.

Arī nesenajos gadus badmintons ir atgriezies Ozolniekos augstā līmenī. 2017.gadā Ozolniekos notika Latvijas klubu komandu čempionāta finālturnīrs ar tiešraidi TV, 2020.gada 8.martā, īsi pirms Covid, Ozolniekos notika Latvijas sieviešu komandu kausa izcīņa.

Arī šogad vasarā, katru otrdienas vakaru notika badmintona treniņi, pulcējot vairāk 40 aktīvus badmintona spēlētājus, savukārt septembra svētdienās Ozolniekos notika badmintona treniņi kopā ar Jelgavā dzīvojošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, pulcējot arī daudzus Ozolnieku iedzīvotājus.

Līdz ar LBTU Sporta centra darbības atsākšanu svētdienās, ukraiņu treniņi svētdienās tika pārcelti uz Jelgavu, bet ņemot vērā lielo iedzīvotāju interesi par badmintona treniņiem Ozolniekos, tika nolemts uzsākt jaunu iniciatīvu, kas būtībā turpinātu to, kas iepriekš jau iesākts.

Badmintons Jelgavas tuvumā arvien turpina attīstīties. Šobrīd ir vairākas vietas un grupas, tai skaitā badmintona treniņi LBTU Sporta centrā pirmdienās un trešdienās no 16:30 līdz 18:00, piektdienās no 8:15 līdz 10:00 un sestdienās no 11:00 līdz 13:00. Šie treniņi LBTU Sporta centrā ir bezmaksas LBTU studentiem, bet pārējiem maksa ir 15 eiro mēnesī. Badmintona treniņi divas reizes nedēļā notiek Emburgā, pirmdienās un ceturtdienās no 18:30 līdz 20:30. Tāpat jelgavnieki brauc spēlēt arī uz Penkuli, kur treniņi notiek pirmdienās un trešdienās no 18:00 līdz 20:00, kā arī uz Olaini, kur treniņi notiek piektdienas vakaros no 19:00 līdz 21:00. Līdz gada beigām jelgavniekiem ir iespējams trenēties kopā ar Ukrainas civiliedzīvotājiem, LBTU Sporta centrā, piektdienās no 20:00 līdz 21:30 un svētdienās no 10:30 līdz 12:00.

Komentēt