Badmintona treniņi jauniešiem Jelgavā

Jelgavas badmintona klubs “Badminton 100” ir uzsācis organizēt badmintona treniņus 12 līdz 21 gadu veciem jauniešiem Jelgavā. Treniņi notiks LBTU Sporta centrā, trīs reizes nedēļā – pirmdienās un trešdienās no 15:30, sestdienās no 10:00.

“Badmitnona treniņos var piedalīties gan tie jaunieši, kad interesējas par sportiskiem sasniegumiem, tai skaitā dalību Latvijas un starptautiskos badmintona turnīros, kā arī jaunieši, kurus interesē izkustēšanās draudzīgā un sportiskā atmosfērā, lai kaut nedaudz kompensētu laiku, kas patērēts pie sēžot pie datora vai telefona,” stāsta Jelgavas badmintona kluba “Badminton 100” valdes priekšsēdētājs Kristians Rozenvalds.

“Tas brieda jau sen. Badmintonam Jelgavā ir ļoti labas iestrādes, tai skaitā Jelgavā ir notikuši Pasaules reitinga badmintona turnīri “Yonex Latvia International”, pulcējot spēlētājus no 64 valstīm. Interese no vecākiem un jauniešiem ir ļoti liela. Tagad esam atraduši tam piemērotu zāli un piemērotu laiku, kas līdz šim bija kavēklis,” skaidro Kristians Rozenvalds.

“Mēs orientējamies uz jauniešiem, kas ir vismaz 12 gadus veci, jo tas ir vecums, kad jaunieši ir jau spējīgi labāk pašorganizēties, tai skaitā paaugušies vismaz līdz badmintona tīklam. Taču treniņos var piedalīties arī jaunāki bērni, ja vecāki uzskata, ka viņi var iekļauties treniņprocesā,” precizē Kristians Rozenvalds.

“Treniņprocesā būs gan badmintona spēlēs elementi, gan arī badmintona spēle, bet tāpat būs arī citas sporta spēles un veidi, tai skaitā fiziskie sagatavotības treniņi ceturtdienās vai piektdienās, tai skaitā kopīgs kross, nūjošana, izbrauciens ar velosipēdiem, slidošana un tamlīdzīgi,” informē Kristians Rozenvalds.

Mēnešmaksa par badmintona treniņiem ir 50 eiro. Mēnešmaksā ir iekļauts trīs treniņi nedēļā, LBTU sporta rīcībā esošais badmintona inventārs – alumīnija raketes un treniņiem derīgi badmintona spalvu un neilona volāni.

LBTU Sporta centrā badmintona treniņi notiks Lielajā zālē, kurā iekārtoti 4 badmintona laukumi. Ņemot vērā vietas ierobežojumus, treniņgrupā tiks uzņemti ne vairāk kā 24 dalībnieki.

Pēc tam, kad jaunieši būs apguvuši badmintona pamatus un vēlēsies trenēties vēl intensīvāk, viņi varēs pievienoties LBTU studentiem, kas LBTU sporta centrā trenējas 4 reizes nedēļā.

Līdz 2023.gada 22.decembrim, kamēr turpinās Sabiedrības Integrācijas fonda un Jelgavas Sabiedriskā centra organizētais integrācijas projekts, jaunieši var bezmaksas trenēties kopā ar Jelgavā dzīvojošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Vēl Jelgavas apkārtnē jaunieši var spēlēt badmintonu arī Emburgā pirmdienas un ceturtdienas vakaros no 18:30 līdz 20:30, kā arī Ozolniekos svētdienās no 13:00 līdz 15:00.

Lai piedalītos treniņprocesā LBTU Sporta centrā, nekādas citas papildus maksas nav plānotas. Bet jauniešiem, kas vēlēsies piedalīties sacensībās, jārēķinās ar papildus izmaksām, tai skaitā turnīru ceļa izdevumi, individuāla rakete, volāni, turnīru dalības maksas un Latvijas badmintona federācijas reitinga licences gada maksa.

>>> Aizpildīt dalībnieka pieteikšanās anketu

Komentēt