Jelgavniekiem medaļām ražīgs badmintona turnīrs Liepājā

Tradicionālajā Latvijas badmintona reitinga turnīrā “Liepājas cerība” piedalījās arī 9 jelgavnieki, kas Liepājā izcīnīja 12 medaļas, tai skaitā Leonards Piļka izcīnīja zelta medaļu jauniešu vienspēļu grupā, kā arī zelta medaļu vīriešu dubultspēlēs jauniešu grupā pāri ar jelgavnieku Emīlu Baltputni, kas jauniešu grupas vienspēļu turnīrā izcīnīja 2.vietu.

>>> Skatīt sacensību uzvarētāju sarakstu un rezultātus

Vīriešu vienspēlēs A grupā 2.vietu izcīnīja Pauls Eliass Rozenvalds, finālā piekāpjoties Latvijas junioru izlases dalībniekam Leonardo Golovčeno no Liepājas. Arī jauktajās dubultspēlēs Pauls Eliass Rozenvalds izcīnīja 2.vietu, pāri ar rīdzinieci Annu Miesniece, finālā atkal piekāpjoties Leonardo Golovčenko, kurš spēlēja pāri ar Martu Heizi.

Sieviešu dubultspēlēs A grupā 2.vietu izcīnīja Evelīna Miltoviča, kas Liepājā spēlēja kopā ar rīdzinieci un bijušo treniņu partneri Annu Miesnieci. Vīriešu dubultspēlēs B grupā 2.vietu izcīnīja Jelgavas badmintona dzīves organizētājs Kristians Rozenvalds, kas Liepājā spēlēja pāri ar rīdzinieku Kārli Ērgli. Sieviešu dubultspēlēs junioru grupā Marija Stocka izcīnīja 2.vietu pāri ar liepājnieci Ievu Meždreiju. 

Liepājas turnīrā piedalījās arī Jelgavā dzīvojošie Ukrainas puiši, kuriem treniņus un dalību sacensībās nodrošina Sabiedrības Integrācijas fonda finansētais un Jelgavas sabiedriskā centra administrētais projekts. Artems Jepiks vienspēles jauniešu grupā izcīnīja 3.vietu, tādējādi viss pjedestāls bija jelgavniekiem. Dubultspēlēs jauniešu grupā Artems Jepiks un Artems Laktionovs izcīnīja 2.vietu, finālā piekāpjoties Jelgavas jauniešu pārim.

Kā vienīgais no jelgavniekiem, kas pārbrauca mājās bez medaļām, bija pieredzējušais spēlētājas Olafs Krūzmētra no Ozolniekiem. Viņš Liepājā piedalījās tikai jauktajās dubultspēlēs pāri ar Evelīnu Miltoviču, zaudēja 1/4 finālā, kas liedza iespēju cīnīties par medaļām, taču pēc tam pāris izcīnīja 5.vietu.

Liepājas turnīra piedalījās 74 spēlētāji, tai skaitā no Rīgas, Talsiem, Jelgavas un Liepājas, kā arī daudz spēlētāju no Lietuvas, kas raksturīgi Liepājas turnīriem.

Komentēt