Jelgavas Vecgada kausu šogad sponsorēs “Borealis Latvija”

Jau tradicionālo Vecgada badmintona kausu Jelgavā, kas notiek trešdienas pēcpusdienā starp Ziemassvētkiem un Jaungadu, šogad sponsorēs “Borealis Latvija”. Visiem sacensību dalībniekiem būs iespēja izbaudīt relaksējošu masāžu “Borealis” krēslā, savukārt visi uzvarētāji kā balvu saņems “Borealis” masāžas pistoli “Mini” €139 vērtībā.

>>> Skatīt spēļu sarakstu un rezultātus
>>> Skatīt “Borealis Latvija” Vecgada kausa badmintonā nolikumu

“Tā ir kļuvusi jau par tradīciju, kura aizsākas 2014.gadā, ka gada beigās, trešdienā, kad citās nedāļās notiek badmintona treniņš, notiek šāds turnīrs, kurā sanāk kopā spēlētāji no tuvākām un tālākām vietām,” informē Jelgavas badmintona kluba “Badminton 100” valdes priekšsēdētājs Kristians Rozenvalds.

“Borealis Latvija” vecgada kauss notiks LBTU sporta centrā, trešdien, 2023.gada 27.decembrī. Sacensību sākuma laiks vēl nav zināms, jo tas būs atkarīgs no dalībnieku skaita, taču noteikti zināms ir tas, ka turnīrs sāksies ne agrāk kā 15:00 un noslēgsies ne vēlāk kā 21:00.

Līdzīgi kā pirms gada, tiks spēlētas dubultspēles individuāli. Katrā spēlē pāra partneri tiek mainīti, lai nodrošinātu, ka spēlētājs ir spēlējis kopā ar un pret visiem attiecīgās disciplīnas un attiecīgās meistarības vai vecuma grupas spēlētājiem. Spēles rezultāts tiek ieskaitīts katram spēlētājam, kā pāra setā iegūto punktu skaits. Par turnīra uzvarētāju kļūst spēlētājs, kuram ir vislielākais vidēji setā iegūto punktu skaits.

Turnīrā tiks izspēlētas trīs disciplīnās – vīriešu dubultspēlēs, sieviešu dubultspēles un jauktās dubultspēlēs. Atkarībā no dalībnieku skaita, spēlētāji var tik sadalīti A, B un C meistarības grupās, saskaņā ar Latvijas Badmintona federācijas aktuālā reitinga 2023.gada 26.decembrī. Ja attiecīgajā disciplīnā pieteiksies vismaz 6 dalībnieki U21 vecuma grupā, tiks izveidota U21 vecuma grupa.

Pieteikties uz turnīru var nosūtot e-pastu: jbk@jbk.lv, pieteikumā norādot spēlētāja vārdu un uzvārdu, disciplīnu un vēlamo meistarības vai vecuma grupu. Pieteikšanās termiņš ir 2023.gada 25.decembra plkst. 24:00.

Vīrieši:

A grupa (9 spēlētāji)
Pauls Rozenvalds 18
Normunds Saulītis 36
Māris Mazapšs 51
Juris Krūmiņš 67
Dairis Leikums 69
Andrejs Andrejevs 71 (XD)
Raimonds Silenieks *
Wulf Harder *
Aivars Tērauds *

B grupa (9 spēlētāji)
Guntis Kupčs 83
Māris Avotiņš 93
Edgars Kupfers 95
Anrijs Meņģelsons 97
Dzintars Jankovskis 98 (XD)
Edgars Neniškis 100 (XD)
Kārlis Ērglis 102
Artūrs Vestmanis 127
Kristaps Pilveris *

C grupa (9 spēlētāji)
Staņislavs Jonkuss 138
Māris Zaļkalns 146 (XD)
Adrians Pavārs 193
Leonards Piļka 204
Dāvis Pūpols 290
Agris Neimanis 367
Toms Priedītis-Grūbe 381
Matīss Grava 489
Ņikita Savaņecs 489

Sievietes:

A grupa (9 spēlētājas)
Gunta Lapiņa (XD)
Maruta Cēsniece (XD)
Zane Grava (XD)
Marta Milda Jankovska (XD)
Una Tiliba (XD)
Aiga Strazdiņa (XD)
Evija Kvēpa-Vēbere
Elita Grante
???

>>> Skatīt spēļu sarakstu un rezultātus

NB! Šobrīd spēlētāji grupās ir izkārtoti provizoriski. Iespējams, būs tikai divas grupas – A un C, bet iespējams, būs arī 4 grupas – A, B, C un U21. Viss atkarīgs no dalībnieku skaita.
Dalībnieki grupās tiks izkārtot gan ņemot vērā pašu vēlmes, gan arī ņemot vērā Latvijas badmintona reitingu. Izkārtošana grupās notiks 2023.gada 26.decembrī līdz 12:00.

XD turnīrā vīriešu skaits nevarēs pārsniegt sieviešu skaitu…
Priekšroka dalībai XD turnīrā būs spēlētājiem, kas uz Jelgavu būs mērojuši vistālāko ceļu.

Komentēt