Paulam Rozenvaldam bronza Latvijas čempionātā badmintonā

Latvijas čempionātā badmintonā jelgavnieks Pauls Eliass Rozenvalds izcīnīja bronzas medaļu jauktajās dubultspēlēs pāri ar valmierieti Laini Eglīti. Šī bija vienīgā jelgavnieku izcīnītā medaļa šajā Latvijas čempionātā, savukārt Paulam Eliasam Rozenvaldam šī bija pirmā medaļa Latvijas pieaugušo čempionātā.

>>> Skatīt Latvijas čempionāta rezultātus

Latvijas čempionātā piedalījās 82 dalībnieki, kas kvalificējās saskaņā ar Latvijas badmintona reitingu.  

Latvijas čempionātā piedalījās arī jelgavnieks Pauls Panke, kurš spēlēja vīriešu dubultspēles kopā ar brāli Mārtiņu Panki, bet pirmajā spēlē tika ielozēti pret Pauls Eliass Rozenvaldam & Rūdolfs Andersons. Abu jelgavnieku duelī šoreiz pārāki bija juniori Pauls un Rūdolfs (21-15, 15-21, 13-21). Brāļi Pankes čempionātā izcīnīja 15.vietu.

Ainārs Zanders no Ozolniekiem piedalījās vīriešu vienspēļu turnīrā, taču neizkļuva no kvalifikācijas, divos sīvos setos (20-22, 21-23) zaudējot Robertam Renāram Miščenko, kurš tagad arī ir uzskatāms par piederīgu Jelgavai, jo uzsācis ekonomikas studijas Latvijas Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē. 

Pauls Eliass Rozenvalds piedalījās visās trijās disciplīnās. Bez bronzas jauktajās dubultspēlēs, kā nozīmīgs panākums vērtējams arī 7.vieta vīriešu dubultspēlēs pāri ar valmierieti Rūdolfu Andersonu, kā arī 11.vieta vīriešu vienspēlēs.

Šī Paulam Eliasam Rozenvaldam ir pirmā medaļa Latvijas pieaugošo čempionātos. Iepriekš viņš bijis vairākkārtējs Latvijas čempions jauniešu un junioru čempionātos.

2024. gadā Pauls Eliass Rozenvalds vēl beidzamo reizi varēs piedalīties Latvijas čempionātā U21 grupā, turklāt šis čempionāts notiks Jelgavā, no 6. līdz 7.aprīlim.

Komentēt